OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI...

OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI...

   Güzel yurdumuzun her köşesini bir güneş gibi aydınlatan ve okula yolu düşmüş her insanda kalıcı hatıralar bırakan sevgili öğretmenlerimizin, “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü tebrik ediyorum.

    İlk emri “oku” olan bir inancın mensupları olarak öğrendiğimiz her harfte, kurduğumuz her cümlede ve okuduğumuz kitaplarda hissesi olan kıymetli öğretmenlerimizien kalbi duygularla selamlıyorum. Toplumumuzun her bir ferdinin fiziki, ruhi ve zihni gelişiminde öğretmenlerimizin emeği ve gayreti inkâr edilemez. Milli ve manevi değerlerimizin öğretilmesi, nesilden nesile aktarılması ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin yetiştirilmesinde şüphesiz ki fedakâr öğretmenlerimizin büyük bir hakkı vardır.

    İçinde bulunduğumuz bilgi ve iletişim çağında yetenekli, donanımlı, birbirine saygılı, sorumluluk bilinci taşıyan bireyler onların sayesinde yetişecektir. Yine eğitime ve öğretime yapılan her yatırım, insanımızı kendi kendine yeterli hale getirecek ve sorunlarımızın çözümünü kolaylaştıracaktır.

    Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli mesleğidir.Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Bir öğretmenin en önemli özelliği, sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur. Sevgi dolu bir öğretmen, ışık demektir. O, yeri doldurulmaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, gerçeğin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır; öğretmen.

    Saygıdeğer Meslektaşlarım, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır!” sözü bize ışık tutmaktadır.Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Hacı Bektaş-ı Veli’yi, Ahmet Yesevi’yi, Mimar Sinan’ı yetiştiren öğretmendir, Alpaslan’ı, Fatih’i, Yavuz’u ve Mustafa Kemal’i yetiştiren, Öğretmendir.

    Nurettin Topçu’ya göre Muallim; “İnsanoğlunu beşikten alarak mezara kadar götürüp teslim eden, dünyanın en büyük mesuliyetine sahip insandır. Kaderimizin hakikatinin işleyicisi, karakterimizin yapıcısı, kalbimizin çevrildiği her yönde kurucusu odur. Muallimlik para değil ruh işidir. Muallim sadece bir memur değildir, belki genç ruhları kendisine mahsus manada bir örs üstünde döverek işleyen usta bir demircidir. O, ruhumuzdaki kat kat fetihlerin kahramanı ve şerefli sahibi olduğu halde, bu hayatı yaşamayı değil, ona hizmeti tercih etmiş fedakâr varlıktır.”

   Yunus Emre: “Dostun evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldim.” diyor. O halde, Gönüllere talip olmalıyız. Gönüllere girmeliyiz. Çocuklarımızın “Kalbine dokunmalıyız.” sevgiyle, merhametle, sabırla ve şefkatle… Bizler, öğrencilerimiz için bir öğretmen olmanın yanında, bazen bir anne, bazen bir baba ve bazen sığınılacak bir limanız. Bu sebeple, sevginin yanında “Güven” vermeliyiz ve onlara “Güven” duymalıyız. Adeta; gül yetiştiren bahçıvan edasıyla, onları yetiştirmeliyiz. Şair ne güzel söylüyor:

    Sizler gönül bahçeme, Dikip katmer katmer Açmasını beklediğim GÜLLERSİNİZ!

    Sizler alnımızda Bin bir renkle bezediğimiz TÜLLERSİNİZ!

    Sizler İNANÇ gibi yüce SEVGİ kadar gerçek bildiğimiz

HALLERSİNİZ!

     Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, Öğrencilerimizi bilgiyle donatırken; onları vicdanlı ve ahlaklı olarak da yetiştirmeliyiz. Onlara örnek ve model olmalıyız. Milli ve manevi değerlerimizi; vatan sevgisini, millet sevgisini ve bayrak sevgisini vermeliyiz.

     Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin her köşesinde büyük bir fedakârlık ve sorumluluk anlayışıyla görev ifa eden bütün öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyor, ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

                                                                                                                                                                                                                                                     Mehmet KARABAYIR

23.11.2023 1154

İLETİŞİM

Adres:
GAZİOSMANPAŞA MAH. DEMİRSATAN SK. KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜD GEÇİCİ HİZ BİN NO 4 KARATAY / KONYA


Telefon
(332) 357 4947


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın