OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI...

OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI...

 Öncelikle Dünyanın en kıymetli toprakları olan aziz vatanımız üzerinde, bağımsız ve ayrılmaz bir bütün olarak bu milletin ilelebet var olacağına olan inancımı belirterek hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutlar, hepinize sevgilerimi ve muhabbetlerimi sunarım.

Bugün geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla, birlik ve beraberlik içerisinde yürürkengeleceğimizin teminatı ve dirilişin sembolü olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bizim hikâyemiz' hayatta kalmak değil, ayakta dimdik kalmanın' hikâyesidir

Yeryüzünde yaşayan her milletin bir devlet olabilme hikâyesi yoktur, âmâ devlet olabilmiş her milletin çocuklarına anlatabileceği şerefli bir hikâyesi vardır.

Bizler bin yıl önce hayatta kalmak için değil ayakta kalmak için, Ata yurdumuz Orta Asyadan Anadolu'ya yola çıktık.Orta asyadan getirdiğimiz sönmeyen yıldızımız ile Hira dağından doğan hilalimiz Talas ırmağının iki yakasında bir oldu. Ay yıldız oldu. Böylece Ay ve yıldız etrafında Kaşgarlarda Karahanlı, Horasanlarda Gazneli, İsfahanda Selçuklu oldu adımız. Malazgirite geldik el ele tutuştuk omuz omuza verdik, kırdık kapısını bizansın zaferi gördük.

96. yıl önce yeniden devlet oluşumuzun son ve ebedi adı 'Türkiye Cumhuriyetidir'. Tarihi boyunca kültür ve medeniyetimizin asli değerlerini ilke edinmiş ve kurduğu tüm devletlerin temelini bu ilkelerle inşa etmiş olan aziz milletimiz, şanlı destanımız “Milli Mücadele”yi 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak taçlandırmıştır. 

Zaman bize gösterdi ki içimizdeki her farklı düşünce ayrı bir değerdir. İçimizdeki her farklı ses ayrı bir ahenktir, yeter ki türkülerimizin sonu 'Hakkıdır hakka tapan milletimin İstiklal!' diye bitsin.

Kurtuluş savaşının ardından ülkemiz tam ve bağımsız bir devlet olarak Dünyaca kabul görmüştür. 28 Ekim 1923 günü Mustafa Kemal Atatürk’ün “Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz” ifadesinin hemen sonraki günü, yani, 29 Ekim 1923’te yine Atatürk’ün ifadesiyle “Türk Milletinin Karakterine ve Geleneklerine En Uygun idare” olan Cumhuriyet rejimine geçilmiştir.  Halkıniradesini en uygun şekilde yansıtan yönetim biçimi olan cumhuriyet, bir asırda bu milleti muasır medeniyet seviyesine taşımış;Türk milleti ise atalarından aldığı mirası her bir ferdiyle muhafaza etmiş ve ilelebet devam ettirmeye söz vermiştir.

Atatürk, “Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak sizlersiniz” diyerek bu görevi gençliğe emanet etmiştir. Bu emaneti korumak ve görevi yerine getirmek için bilgili ve güçlü olmak zorundayız. Ülkemize ve milletimize karşı sorumluluklarını bilen, dünya milletler ailesinin bir üyesi olarak, dünya ile paralel yaşamayı becerebilen, istiklalimize ve istikbalimize yönelen tehlikeleri zamanında sezebilen ve bunları başarabilmek için devamlı kendisini yenileyen; dünyadaki gelişmeleri yakından takip edip bunu faydasına kullanabilen bilinçli bir gençliğe ihtiyacımız bulunmaktadır.

Geride bıraktığımız 100 yıllık tecrübe, kıyamete kadar bu toprakları vatan kılacak aziz milletimize “Türkiye Yüzyılı” vizyonunu kazandırmış, her anlamda daha güçlü ve etkin olmamız gerektiğini en net bir şekilde izah etmiştir. Nitekim dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdurların umudu olan devletimizin sınırları, haritalarda belirtilen çizgilerin çok daha ötesindedir. 

Bugün zulüm altında var olma mücadelesi veren Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Myanmar’da, Kırım’da, Afganistan’da ve gönül coğrafyamızın daha nice beldesindeki umutların Türkiye’mize bağlanması, omuzlarımızdaki sorumluluk yükünün ne denli ağır olduğunun da kanıtıdır. 

Aziz milletimizin her bir ferdine burada düşen en büyük görev, bu bilinçten bir an olsun uzaklaşmamak ve yarınlar için daha çok çalışmaktır. Eğitimde, kültürde, savunmada, sanayide, üretimde, teknolojide ve daha nice alanda bugünümüzden daha iyi bir duruma gelmeyi hedeflemektir. 

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, 100 yaşına kavuşan Cumhuriyetimize nice yüz yıllar, nice bin yıllar diliyorum. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyor; vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı vesilesiyle eğitim camiamızın mensupları başta olmak üzere, milletimizin her bir ferdinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum.

29.10.2023 2248

29-10-2023

İLETİŞİM

Adres:
GAZİOSMANPAŞA MAH. DEMİRSATAN SK. KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜD GEÇİCİ HİZ BİN NO 4 KARATAY / KONYA


Telefon
(332) 357 4947


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın